A zivatarok mellett a dermesztő hideg is visszatér

2023.06.14. 06:17
Szerdán napos idő várható, napközben 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet. A reggel még hűvös lesz, néhol 5 fok alá süllyedhet a hőmérséklet. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk. A délután megnövekvő gomolyfelhőkből egy-egy zápor északon, északnyugaton alakulhat ki. Gyenge, mérsékelt légmozgás várható. Hajnalban 5–13 fokra készülhetünk, de a hideg, északi völgyekben 5 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Délután 22–27 fok közé melegszik a levegő.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, bár szerdán napközben az északi határvidék közelében egy-egy zivatar előfordulása nem kizárt.

szerda du.png
Fotó: Időkép

Az Időkép beszámolója szerint szerdán is folytatódik a frontmentes időjárás. Hűvös lesz a reggel, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A fokozottan érzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok újra előfordulhatnak.

Emellett alvászavarok, vérnyomás-ingadozás is kialakulhat. Reggel érdemes kicsit rétegesebben öltözködni, hisz könnyen megfázhatunk. 10 és 16 óra között pedig a napos tájakon erős lehet az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Záporok és zivatarok jönnek

Csütörtökön a megnövekvő fátyolfelhőzet miatt szűrt napsütésre készülhetünk. Keleten, délkeleten vastagodhat meg a felhőtakaró és ezeken a tájakon eső, záporok várhatóak délután és este. Az északi-északkeleti szél helyenként nyugaton és délkeleten megélénkülhet. Hajnalban 8–15, délután 22–27 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken keleten lesz felhősebb az idő és a Tiszántúlon többfelé várható eső, de egy-egy zápor, esetleg zivatar a naposabb Dunántúlon is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Napközben 20–27 fokra van kilátás.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Keleten több helyen, máshol elszórtan alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A csúcshőmérséklet 21–27 fok között valószínű. Vasárnapra is záporos idő ígérkezik hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az északias szél még mindig élénk, erős lesz. Délután 23–28 fok között alakulhatnak a maximumok.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras