Alaposan megváltozik a Mol Limo díjszabása

2023.06.14. 10:46
Új rendszerben számítja fel az autóbérlést a Mol Limo. Szerdától nem befolyásolja a fizetendő összeget, ha feltorlódik a forgalom, jut idő indulás előtt az autó áttekintésére, az ülések és tükrök beállítására, ilyenkor ugyanis csupán a percmutató pörög, a díjszámláló nem.

A Mol Limo átalakítja díjszabását, az új rendszer június 14-én, szerdán lép életbe. 

Mostantól a 61 perc alatti bérléseknél az eltelt idő helyett a megtett út határozza meg a fizetendő díjat.

A közlemény szerint az új rendszer sokkal biztonságosabb, ugyanis megszabadítja a felhasználókat az időkényszertől, az óra helyett csupán a kilométer-számlálót kell figyelniük.

A cég szerint 

az új rendszer kiszámíthatóbbá teszi a bérlést, mivel már az utazás előtt pontosan meghatározható a bérleti díj, hiszen az nem függ a forgalomtól, a napszaktól, a dugóktól vagy a szabad parkolóhelyre várakozás idejétől.

Tehát például egy 10 kilométeres utazás árát nem befolyásolja, hogy azt a jármű 10 vagy 40 perc alatt teszi meg.

A cég kiemelte, a 61 percet meghaladó bérlések esetén a díjszabás a régi, azaz továbbra is fix óra- vagy napidíjból plusz kilométerdíjból áll, amelyhez minimális bérlésindítási díjat és esetleges zónadíjakat számolnak fel.

Hozzátették, a napi bérleti díj továbbra is 50 díjmentes kilométert tartalmaz, a napi kilométercsomagok többnapos bérlés esetén összeadódnak. Szintén a korábbi díjszámítási gyakorlat folytatása, hogy amennyiben a felhasználó átlép az órás vagy napi csomagba, az első megtett kilométertől kezdve a teljes távolságra az órás és napi csomagban megadott kedvezőbb, egységes kilométerdíj vonatkozik rá.

A bérlés ugyanakkor rugalmas, nem szükséges előre kalkulálni az idővel, nem kell az utazás előtt csomagot választani, a bérlés ideje alapján a rendszer automatikusan a megfelelő csomagba sorolja a felhasználót.