Trükkös csempészekre csapott le a NAV

2023.06.14. 10:22
Az M1-es autópálya ácsi kihajtójánál akadt fenn az ellenőrzésen egy Belgiumba tartó kisbusz, amelyen csempészárut találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Ugyanezen a szakaszon másik két férfi szintén adózatlan cigarettát és alkoholt próbált elrejteni az autójában.

A NAV munkatársai az M1-es autópálya ácsi kihajtójánál ellenőriztek egy kisbuszt, amely öt utasával Belgiumba tartott. Az autó műszerfalának rekeszében, a csomagtartóban és az utastérben 240 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és 36 liter ismeretlen eredetű alkoholos italt rejtettek el – ismertette Facebook-oldalán szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az autó padlójába és egy villanybojlerbe is rejtettek cigarettát

Ugyanazon a szakaszon egy bolgár férfi autójának padlójában 170 doboz adózatlan cigarettára, a csomagtartóban pedig 15 liter ismeretlen eredetű alkoholra bukkantak – írják.

A pénzügyőrök alig egy nap múlva egy harmadik csempészt is lebuktattak. Az utasokat szállító sofőr az ellenőrzéskor azt mondta, hogy csak a megengedett mennyiségben van náluk cigaretta. A kutatómunkánál felfedték, hogy az autóban talált bojler belsejében 430 doboz bolgár zárjegyes cigaretta van.

A trükkös csempészektől több mint négymillió forint értékű cigarettát és alkoholt foglaltak le a NAV munkatársai. Jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás bűncselekmény miatt eljárást indítottak – olvasható a bejegyzésben.