David Pressman beszédet mond a Budapest Pride-on

2023.06.15. 13:14
A Margit-szigeten tartja megnyitóünnepségét a 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivál, ahol többek között felszólal az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman is.

Június 16-án, pénteken 28. alkalommal rendezik meg a Budapest Pride Közösségi Fesztivált Vedd vissza a jövőd! címmel, ami a Margit-szigeti Kristály Színtérbe költöző hivatalos megnyitóünnepséggel indul. 

A megnyitón a szervezők mellett többek között felszólal David Pressman amerikai nagykövet, beszédet mond Márton Joci roma LMBTQ-aktivista, emellett fellép Grecsó Krisztián író, valamint az Amaro Duho együttes – írja a HVG.

A megnyitón mutatják be először az idei fesztivál kampányfilmjét is, amelyet a Budapest Pride csapata Tóth Luca animációsfilm-rendezővel közösen álmodott meg.

Mint arról már írtunk, David Pressman a júniusi Pride-hónap alkalmából olyan magyar, az LMBTQ-közösséghez tartozó személyiségeket látott vendégül, mint Árvai Péter, a Prezi társalapítója, Ungár Péter, az LMP elnöke, Kocsis Tibor énekes vagy WhisperTon, az ország egyik leghíresebb influenszere.