LMBTQ-vacsorát adott a budapesti amerikai nagykövet a Pride-hónap alkalmából

2023.06.08. 21:46
David Pressman olyan neves személyiségeket hívott meg vacsorára, mint Ungár Péter, WhisperTon vagy Árvai Péter, a Prezi alapítója.

„Az LMBT-közösség ünneplésének időszakában azokat ismerjük el, akik a magyar emberek láthatóságáért, egyenlőségéért és emberi jogaiért dolgoznak. Daniel és én örömmel hívtunk meg egy sokszínű csapatot a vacsoraasztalunk köré egy érdekes és informatív beszélgetésre” – írta David Pressman amerikai nagykövet közösségi oldalán.

A diplomata a júniusi Pride-hónap alkalmából olyan magyar, az LMBTQ-közösséghez tartozó neves személyiségeket látott vendégül, mint  Árvai Péter, a Prezi társalapítója, Ungár Péter, az LMP elnöke, Kocsis Tibor énekes vagy WhisperTon, Magyarország egyik leghíresebb influenszere.

WhisperTon azt sem tudta, hogy mit vegyen fel a jeles eseményre. A TikTokon arról beszélt, hogy nagyon izgult a meghívás miatt.

@whisperton

MEGHÍVOTT EGY VACSORÁRA AZ USA NAGYKÖVETE PART 2😱🇺🇸❤️

♬ original sound - Ton

Világok választanak el bennünket

David Pressman egy nappal korábban ismét éles kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben. A nagykövet az amerikai–magyar tudományos együttműködés tiszteletére rendezett fogadáson arról beszélt, hogy Magyarország egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát az Ukrajnát megtámadó, agresszor Oroszországgal.

Ebben az elkeserítő pillanatban, amikor úgy tűnhet, hogy világok választanak el bennünket a magyar kormánytól, van egy másik űr, amelyben az Egyesült Államok és Magyarország jelentős előrelépést tesz együtt

– mondta a diplomata az Egyesült Államok és Magyarország együttműködéséről.  • Tippek
  • Babaváró hitel