Vádat emeltek egy kommentelő ellen, mert Deák Dánielt fenyegette

2023.06.15. 18:37
Egy kommentelő a közösségi médiában azt írta, hogy egy csőbombát rejtett el Deák Dániel lakásán. De természetesen egy instrukciót is adott „a bomba hatástalanítására”, amihez egy geoládát kellett volna Orbán Viktor hátsó felébe mélyen felnyúlva megtalálnia. A kommentelő csak viccelt, nem volt veszélyben Deák, de az ügyészség most vádat emelt.

Vádat emelt a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség a kommentelő ellen, aki azt írta Deák Dániel fideszes influenszer posztja alá, hogy csőbomba robban a házában, hacsak nem húz ki egy geoládát Orbán Viktor alfeléből – közölte az rtl.hu.

A lappal a tettes kommentelő osztotta meg a vádemelés tényét. Mint kiderült, a hozzá eljuttatott, május 30-i keltezésű levél szerint közveszéllyel fenyegetés bűntettének elkövetése miatt emeltek vádat ellene. Az ügy a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz került.

Csőbombát rejtettem el a házad egy pontjába, ahhoz, hogy megtudd, hova, és hatástalanítani tudjad, még mélyebbre kell nyúlnod Orbán s*ggébe és kiszedni az ott elrejtett geoládát. Ha nem sikerül, 5 óra és 34 perc múlva felrobban

– szólt a fenyegetés.

Deák Dániel azután kapta a fenyegetést, miután új közösségi oldalt kellett indítania, mivel a Bite Zsolt-ügy miatt korlátozták a korábbi Facebook-oldalát.

Deák elemzői készségeit pedig mi sem szemlélteti jobban, hogy szempillantás alatt rájött, a Szikra Mozgalom egyik rajongója fenyegette meg. Egyébként akkor a tűzszerészek is kimentek a lakáshoz, ahol semmit sem találtak. 

Nevetséges szerintem még mindig, hogy ebből ügyet csinált Deák Dániel. Ha nem bírja a csúnya kommenteket, ne legyen közszereplő

– vélekedett a kommentelő.