A rendőrség lezárta Gálvölgyi János ügyében a nyomozást

2023.06.15. 21:19
Döntött a rendőrség Gálvölgyi János ügyében, sajtókérdésre küldött válaszuk alapján megszűnhetett az eljárás. Ennek okairól nem adtak bővebb információt.

Nagy port kavart a hír, hogy a légzési nehézségekkel küzdő Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművészhez nem küldtek mentőkocsit. Az ügyben vizsgálat is indult, amely megállapította, hogy hibázott a mentésirányító. Pintér Sándor belügyminiszter szintén vizsgálatot indított az ügyben.

naphíre.hu információi alapján a rendőrség is nyomozni kezdett, hivatalból indított eljárást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Hozzátették, gyanúsítottat nem hallgattak ki. A lap úgy értesült, hogy a színész rokonait viszont már kihallgatták, a hírt Gálvölgyi János egyik lánya is megerősítette.  

A portál érdeklődésére csütörtökön közölték:

a BRFK ügydöntő határozatot hozott, amelynek tartalmát annak kézhezvételéig nem kommunikáljuk

– írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete. A rendőrségi válaszról Magyar György ügyvéd elmondta,

„A közlés egyértelműen arra utal, hogy megszüntetik az eljárást”.

A szakember hozzátette, ha az érintettek nem értenek egyet az eljárás megszüntetésével, panaszt tehetnek ellene.

„Akinek ez nem tetszik, akár sértettnek vagy rokonnak vagy feljelentőnek vagy maga Gálvölgyinek, akkor megpanaszolhatja. És akkor az ügyészség majd elbírálja, hogy ez helyes volt, vagy elrendeli a nyomozást. De biztos vagyok benne, hogy megszüntető határozatról van szó” – tette hozzá az ügyvéd.