Új megoldások jöhetnek a katonai toborzásban

2023.06.15. 13:54
Tavaly több mint 400 olyan szerződéses katona került állományba, aki a tartalékos rendszerből érkezett. Durgó Tamás alezredes alakulata mutatja meg, mi vár a honvédelem iránt érdeklődőkre.

Idén február óta Durgó Tamás alezredes a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, aki korábban a kecskeméti toborzó irodát is vezette. Jelenleg az ország összes hadkiegészítő és toborzóirodájának munkáját ő irányítja és felügyeli – számolt be róla a baon.hu

A parancsnokság irodái minden vármegyében jelen vannak. A Durgó Tamás vezette alakulat kezeli, fejleszti a Magyar Honvédség központi személyügyi nyilvántartását, feladatai közé tartozik a központi okmányellátás, vagyis minden katonai igazolvány kiadása. Több mint 400 aktív munkatárs és több ezer tartalékos szolgál a parancsnokság állományában, akik kiveszik részüket az előírt műveleti tervezésekből, lövészeteket, kiképzéseket tartanak, de lent voltak a határon, szolgálatot láttak el kórházaknál, és más missziós feladataik is vannak.

Minden csatornán igyekszünk elérni a leendő honvédeket, és bemutatni azt, hogy mivel várjuk a honvédelem iránt érdeklődőket. Számos tanulási lehetőséget és egy vonzó életpályát kínálunk, egyedülálló módon többféle jogviszonnyal. Az érdeklődő kipróbálhatja magát a tartalékos rendszerben, melyből egyenes út vezethet a szerződéses vagy a hivatásos állományba, illetve a honvédség bármelyik tanintézményébe

− vázolta a honvédség nyújtotta életpálya előnyeit a vezető, hozzátéve: csak tavaly több mint 400 olyan szerződéses katona került állományba, aki a tartalékos rendszerből érkezett. Durgó Tamás a lapnak azt monda, a Magyar Honvédség olyan rendszer, ahol – a nyolc általános iskolai végzettségtől a többdiplomásig – mindenki megtalálja a maga helyét.

Az új vezető tervei között szerepel, hogy a parancsnokság számára megszabott feladatok teljesítése mellett országos szinten új megoldásokat honosítson meg a toborzásban és a katonai igazgatási feladatokban.