Az LMP szerint jövőre nagy bajba kerülhet a MÁV és a Volán

2023.06.18. 17:55
Alig nő a MÁV és a Volán költségvetési támogatása jövőre, tehát a 2024-es büdzsé nem fedezi az ország- és vármegyebérletek okozta bevételkiesést – erre hívta fel a figyelmet vasárnapi sajtótájékoztatóján Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus a közösségi oldalán közvetített eseményen hiányolta a közösségi közlekedés fejlesztését is. Véleménye szerint ez a versenyképesség legfontosabb feltétele, a vasút és a busz jelenleg a minőségi hiányosságok miatt nem alternatívája az autózásnak.

A képviselő üdvözölte az ország- és vármegyebérlet bevezetését, de hozzátette, hogy korábban az LMP mindössze 5 ezer forintos, helyi közlekedésre is érvényes bérletek mellett kampányolt. A javaslat évente mintegy 300 milliárd forintos kiesést okozna az állami társaságoknak és az önkormányzatoknak, amit a költségvetésből pótolnának.

Az ellenzéki párt 100 milliárd forint elkülönítését javasolja a közösségi közlekedés fejlesztésére, de Bakos Bernadett  a főváros X. kerületének önkormányzati képviselőjeként  Kőbánya-Alsó vasút- és autóbusz-állomásának korszerűsítését is sürgette.

Az Index a vármegye- és országbérletekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ebben a cikkben gyűjtötte össze.