18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Késelés az I. kerületi középiskolában – lezárták a nyomozást

2023.06.20. 08:36
Mentális problémái miatt bántottak egy diákot, aki válaszul késsel támadt egyik osztálytársára, még tavaly októberben. A sértett életveszélyes állapotban került kórházba. A rendőrség lezárta az ügyet.

Tavaly októberben késsel támadt osztálytársára egy középiskolás Budapesten, a sérültet kórházba kellett szállítani. Az eset a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt. A nyakon szúrt fiatal a támadás következtében életveszélyes állapotban került kórházba.

A támadót mentális problémái miatt bántották társai, amit meg akart bosszulni, valamint már korábban is fenyegetőzött azzal, hogy megöl valakit. Az elkövetőt a helyszínen elfogták.

Nem sokkal később egy videó is előkerült az I. kerületi középiskolában történt késelésről. A felvételt iskolaidőben készítették az iskolatársak. Ezen jól látható, hogy a gyermek mellkasával nekitámaszkodik a szekrénynek, majd nagy erővel lefejeli. Az eset láttán több diák is rémülten sikoltozik. A Fővárosi Törvényszék arról adott tájékoztatást, hogy a késelést elkövető diák letartóztatásba került, elmegyógyintézetbe szállították.

Lezárták a nyomozást

A perceken belül kiérkező rendőrök a támadót a helyszínen elfogták, a megsebesített osztálytársat a mentők kórházba vitték. A támadó táskájában a rendőrök egy kalapácsot is találtak – emlékeztet a police.hu.

A gyanúsítottat emberölés bűntett kísérlet miatt őrizetbe vették; ő nem tett vallomást. A megszúrt fiú könnyű sérüléseket szenvedett, de a támadás akár tragikusan is végződhetett volna

– írja közleményében a rendőrség, hozzátéve, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a befejezett nyomozás iratait a napokban küldték meg az ügyészségnek.