Rossz szomszédság mentett meg egy nagymamát Budapesten

2023.06.20. 14:46 Módosítva: 2023.06.20. 15:23
Két idős hölgy – akik hosszú ideje egy házban éltek – szinte minden nap összekaptak valamin. Ám amikor egyikük bajba került, másikuk gond nélkül a segítségére sietett. Történetük bizonyítja, hogy nem léteznek kibékíthetetlen ellentétek.

Szívmelengető történetről számolt be a közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Mint írták, évek óta nem szívleli egymást az a két idős asszony, akik régóta egy óbudai panelház egyik emeletén élnek egymás mellett. A két nagymama szinte minden héten összeszólalkozott valamin és látszólag kibékíthetetlen volt köztük az ellentét.

Hétfőn azonban az egyikük elesett az otthonában, megsérült a csípője, mozdulni sem tudott. A telefonját sem érte el és hiába kiabált, senki nem hallotta a segélykiáltásokat, ezért órákig feküdt a fürdőszobában.

A szomszédasszonynak azonban feltűnt, hogy a nő nem vitte be a folyosóról a reggel kiszállított ebédjét, így hosszas hezitálás után végül bekopogott. Az ajtó ugyan be volt zárva, a levélnyíláson keresztül tudtak egymással beszélni. A szomszéd rögtön lakatost hívott, aki hamarosan kinyitotta a lakást és be tudtak jutni a 85 év körüli sérülthöz. A nő ugyan nem akart mentőt hívni és kórházba menni, szomszédja kérlelhetetlen volt.

„Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és ellátták az idős nőt, akit stabil állapotban, combnyaktörés gyanúja miatt szállítottak kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írta Facebookon az OMSZ.