Udvaros Dorottya ártatlannak vallotta magát a bíróságon

2023.06.20. 12:30
A színésznő az Afrikából hazatérő Fertő tavi fecskék védelméért állt ki. A színésznő állítja, hogy nem követett el bűncselekményt. A tárgyalás ősszel kezdődik.

Rongálás vádjával állt bíróság elé Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművész és Szabó Gál András, azaz Villám Géza – írja az RTL. A színésznő és Villám Géza is részt vett a Greenpeace akciójában, amely az Afrikából hazatérő Fertő tavi fecskék védelméről szólt.

Egy beépítésre várakozó területen, egy lebontásra ítélt cölöpházról levágták a madárhálót a természetvédők, hogy befészkelhessenek és tojást rakhassanak a madarak. A bíróságon ártatlannak vallották magukat.

Udvaros Dorottya szerint a bűncselekmény az, ha a társadalomra veszélyes cselekedetet hajt végre. A színésznő szerint ő csak jót cselekedett.

Udvaros szerint a tónál honos füstifecskék és élőhelyük védelme közös érdek, a környezetrongálás miatt ugyanis ezek a madarak néhány éven belül eltűnhetnek az országból. A tárgyalás ősszel kezdődik az ügyben. 

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.