Egy részeg stoppos autót lopott, majd azzal menekült a rendőrök elől

2023.06.21. 10:56
Rossz vége lett egy stoppos felvételének Egerben. A fuvart kérő és kapó személy ellopta segítőjének autóját, majd azzal menekült az őt üldözőbe vevő rendőrök elől.

Az elkövető 2021. október 22-én hajnalban Egerben felvett egy stoppost, aki éppen kifelé tartott a városból. A sofőr megállt az utolsó benzinkútnál, hogy megigyon egy kávét a shopban – egyedül hagyva újdonsült utasát az autóban. A segítőkész férfi azzal nem számolt, hogy az illető, akin segített, csúnyán kihasználja a jóhiszeműségét.

A stoppos ugyanis – élve a lehetőséggel – átült a vezetőoldali ülésbe, és nagy sebességgel elindult Gyöngyös felé a 3-as számú főúton. Karácsond környékén azonban

belefutott egy épp csak megkezdett rendőri ellenőrzésbe, melyet könnyedén elkerült volna, ha nem siet annyira.

Így viszont a rendőr üldözőbe vette, és egészen gyöngyösi lakóhelyéig követte, ahol a férfi kiugrott az addigra már összetört és defektes járműből, majd berohant a lakásába. A stoppos az autóban talált holmikat is vitte magával, többek között egy bőrtárcát, amiben több százezer forint lapult a sértett személyes iratai mellett.

A vádlottat végül több rendőr fizikai kényszerítéssel tudta csak elfogni és bilincsbe verni. Az előállítás után derült csak ki, hogy a vezetői engedéllyel sohasem rendelkező elkövető korábban alkoholt fogyasztott.

Az Egri Járási Ügyészség jármű önkényes elvételével és lopással vádolja az illetőt. A bíróság másfél év börtönt, valamint két év közügyektől eltiltást szabhat ki a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben – olvasható az ügyészség oldalán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport