Hivatalos a szekszárdi fideszes polgármester menesztése

2023.06.21. 12:35
Nem gyakorolhatja tovább polgármesteri jogköreit Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere, miután a Kormányhivatal jogosnak találta a városi közgyűlés határozatát. A városvezetőnél a más forrásból is származó jövedelem okozott problémát.

Jogosnak találta a Kormányhivatal a szekszárdi közgyűlés azon határozatát, amely szerint menesztették a város fideszes polgármesterét, Ács Rezsőt.

A döntés értelmében a mai naptól, vagyis 2023. június 21-től a városvezető nem gyakorolhatja tovább jogköreit a Tolna vármegyei megyeszékhely élén, az önkormányzat épületébe így már csak civil emberként léphet be – értesült az ATV híradója.

A Kormányhivatal a csatornával azt is közölte, hogy Ács Rezsőnek ki kell ürítenie az irodáját, továbbá hivatali telefonjától és autójától is meg kell válnia. Ráadásul mostantól munkabér sem jár neki.

Mint arról korábban is írtunk, a szekszárdi önkormányzat megállapította Ács Rezső esetében az  összeférhetetlenséget , mert a hatályos törvények szerint 3000 fő feletti település polgármestere más keresőfoglalkozást nem folytathat, érte javadalmazást nem fogadhat el.

A kormánypárti városvezető vagyonnyilatkozata szerint rendelkezett egyéb rendszeres havi jövedelemmel, ezért nem lehet polgármester.