Két kilogrammnyi drogot foglaltak le a nyomozók a dílerpárostól

2023.06.23. 06:50
Kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás két Fejér vármegyei férfi ellen, akiktől több mint két kilogramm kábítószert és másfél millió forintot foglaltak le – közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság.

A harminc éves L. Gergely és a szintén harmincéves S. Richárd Vál, Tordas, Baracska, Martonvásár, valamint Kápolnásnyék térségében árult különböző kábítószereket.

A rendőrség a Police.hu-n közölte, hogy több hónapnyi felderítés után szerdán összehangolt akció keretében csaptak le a dílerpárosra és a vásárlói körükbe tartozó négy fogyasztóra.

Az elfogásokkal párhuzamosan öt helyszínen tartottak házkutatást, nagyjából egy kilogramm amfetamint, mintegy harminc tasak kábítószergyanús port, több mint fél kilogramm kábítószergyanús masszát, tablettákat és több mint fél kilogramm zöld növényi törmeléket, az elsődleges szakvélemény szerint marihuánát találtak.

A nyomozók a házkutatásokon további, a tiltott szerek árusításához szükséges eszközöket – például digitális mérleget és őrlőt – és mintegy másfél millió forintot foglaltak le.

A rendőrség szerint L. Gergely és S. Richárd 2021 szeptemberétől 2023 júniusának közepéig Vál, Tordas, Baracska és Martonvásár településeken, valamint azok vonzáskörzetében rendszeresen árult drogot.

A két férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd kezdeményezték letartóztatásukat.

A gárdonyi rendőrök előállítottak egy 29 és egy 32 éves martonvásári, egy 39 esztendős kápolnásnyéki és egy 29 éves baracskai férfit, akikkel szemben kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek büntetőeljárást – olvasható a tájékoztatásban.