Orbán Viktor: Csak a nagy harcost hiányoljuk

2023.06.24. 12:17
„Tellér Gyula bajtárs, barát és mester, amik a gyászban megjelennek, azok nem az önsajnálat könnyei, egyszerűen csak a nagy harcost hiányoljuk” – mondta Orbán Viktor szombaton az Óbudai temetőben a szociológus, műfordító, tanár, politikus temetésén mondott búcsúbeszédében.

„Nehéz szívvel állok itt, mint a hajós, aki hirtelen ráeszmél, kihunyt a csillag, amelyhez útját évtizedeken át igazította” – kezdte beszédét a kormányfő, majd hangsúlyozta: „sokmilliónyi becsületes magyar nem tudja, micsoda erők küzdelmei, malomkövei között élik életüket, csak néhányan tudják, értik, mi miért történik velünk és hazánkkal. Tellér Gyula ide, ebbe a körbe, hozzánk, a harcosok klubjához tartozott, ezért volt a bajtársunk.”

„A harc, amit vívunk, jó harc, és bár nem tudjuk, mikor lesz vége, mindennap örülhetünk megnyert csatáknak” –fogalmazott a miniszterelnök.

Tellér Gyula Széchenyi-díjas szociológus, műfordító, tanár, korábbi országgyűlési képviselő május végén halt meg 88 éves korában. Korábban az SZDSZ színeiben politizált, majd 2010-től Orbán Viktor miniszterelnök munkáját segítette főtanácsadóként.