Kiakadt a budapesti polgármester, hogy szerveztek egy egész fesztivált a tudta nélkül

2023.06.24. 07:13
Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere a Facebook-oldalán árulta el, hogy a Telekom a Hármashatárhegyi repülőtéren szervez egy szabadtéri bulit június 23-án éjszaka, de erről nem szóltak a polgármesternek. Őrsi szerint nincs is befolyása az esemény engedélyezésére, de kifogásolja, miért kell egy természetvédelmi területen ilyen eseményt tartani.

Őrsi Gergely „meglepődve értesült” arról, hogy a Hármashatárhegyi repülőtéren „fesztiválhangulatú bulit szervez” a Telekom. Az esemény egyfajta Szent Iván-éji nyárindítóként szolgál a rendező szerint.

Sajnos kicsit úgy szerveződött az esemény, mintha a szomszéd nem szólna arról, hogy bulit készül tartani...

– fogalmazott a polgármester.

Kiemelte továbbá, hogy az esemény engedélyezésére nincs hatása az önkormányzatnak, de az esetek többségében nem tartják szerencsésnek, ha természetvédelmi területen vagy annak szomszédságában fesztivál szerveződik.

Azt kérjük a szervezőktől és a fesztivál látogatóitól, hogy a repteret és környékét kezeljék természetvédelmi területként, és azt minimum tartsák be, ami a természetjáróktól is elvárható: tartózkodjanak a szemeteléstől, és lehetőség szerint ne zavarják meg a környező élővilág nyugalmát

– írta Őrsi Gergely.  Bár szerinte „sajnos ez utóbbit meglehetősen nehéz szem előtt tartani egy fesztiválon, ezért sem célszerű természetvédelmi területekhez szervezni hasonló rendezvényt”.

Nem hagyják annyiban 

A polgármester azonban nem hagyja annyiban. Az önkormányzat állapotfelmérést végzett a szomszédos utcákban arra az esetre, „ha a rendezvény miatt bármit helyre kell állítani, akkor dokumentált legyen az eredeti állapot”.

Emellett a saját bejegyzésének kommentjében is odaszúrt Őrsi Gergely, aki fotókat osztott meg néhány elhanyagolt telefonfülkéről.

Nem kapcsolódik a témához, de felhívtam a figyelmüket egy-két elhanyagolt telefonfülkére és közterületi dobozra, melynek helyreállítása, rendben tartása az ő feladatuk, amiben örömmel együttműködünk

– írta a fotókhoz.