Új igazgatókat neveztek ki a Péterfy utcai kórházban

2023.06.26. 18:54
Új orvos igazgatót és ápolási igazgatót neveztek ki a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetbe. Előbbi posztot Kökény Zoltán, míg utóbbit Simon István Krisztiánné tölti be.

Mint megírtuk, vasárnap derült ki, hogy lemondott a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, aki csaknem négy hónapig vezette az intézményt. Tóth László saját kérésére távozik posztjáról. A főigazgató lemondása előtt az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFÖ) a hétvégén is dolgozott a vezetési válság megoldásán. Szombaton és vasárnap több mint 30 főorvost hallgattak meg az intézményben kialakult és a betegellátást veszélyeztető körülményekről.

Kiderült, hiába jelezték a műtőblokk hibáit a főigazgatónak, nem történt semmi, és egy másik emeleten lévő tartalék műtő felújítását is leállították. A múlt héten az intézményben fel kellett függeszteni az urológiai és sebészeti műtéteket is, így a Péterfy utcai kórházban gyakorlatilag már csak a szemészeti és az orr-fül-gégészeti műtétes beavatkozásokat, valamint a császármetszéseket végezték el. 

A műtőblokk több helyiségében nem működött a klíma, ami miatt a betegeket 38 fokban kellett volna operálni. A szakdolgozók ezt nem vállalták, mondván, ilyen hőségben nemcsak az operációt végzők koncentrációs képessége romlik, hanem a szövődmények, a sebfertőzés kockázata is nő.

főigazgató-helyettesi pozíció megszűnt az intézményben

Az Országos Kórházi Főigazgatóság közleménye szerint a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) június 26-ától Kökény Zoltánt bízta meg a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet orvos igazgatói feladatainak ellátásával.

Váltás történt az ápolási igazgató személyében is, Simon István Krisztiánné az új orvos igazgatóhoz hasonlóan szintén a DPC-ből érkezik a Péterfy kórházba. A struktúraváltás részeként a főigazgató-helyettesi pozíció megszűnt az intézményben, az új főigazgató személyét az Országos Kórházi Főigazgatóság a közeljövőben pályázat útján választja ki.