Megvan, mikor érkezik a júliusi nyugdíj és családi pótlék

2023.06.27. 14:47
Július elején esedékes lesz a következő havi nyugdíj, családi pótlék, gyes, gyermeknevelési támogatás, valamint a fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadéka. Mutatjuk, mikor várható a Magyar Államkincstár utalása.

A következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást (gyes), gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát 2023. július 4-én, kedden utalja a Magyar Államkincstár – emlékeztetett az alon.hu.

A banki jóváírás várható időpontja is július 4-e lesz, míg postai kifizetés esetén várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik meg.

A júliusi nyugdíjakat 2023. július 12-én, szerdán utalják. Azok, akik bankszámlára kérték az utalást, már július 12-én hozzájuthatnak a nyugdíjukhoz.

Postai kifizetés esetén az úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban jelölt konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. A posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat: így július 12-e és július 27-e között várható a június havi nyugdíj postai kifizetése.