18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vezetés közben fotózta mobiljával a tájat, halálos balesetet okozott

2023.06.27. 18:53
Az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott azzal a nővel szemben, aki halálos balesetet okozott azzal, hogy vezetés közben a tájat fotózta a mobiltelefonjával.

A vádirat szerint a biztonságos járművezetésre az észlelési, döntési és cselekvési képességei miatt jelenleg részben alkalmatlan nő 2022. március 29-én a 117-es számú főúton Kesztölc felől Esztergom irányába közlekedett az autójával.

A nő vezetés közben a jobbra ívelő útkanyarulatból kihaladva fokozatosan áttért a bal oldali, ellentétes forgalmi sávba, mivel a kézben tartott mobiltelefonjával az úttest melletti környezetről fotókat készített.

A forgalmi sávban szabályosan közlekedő autós fékezett, azonban a balesetet nem tudta elkerülni.

Az ütközés hatására a sértett által vezetett személygépkocsi az út melletti árokba csapódott és felborult. A vádlott mögött járműszerelvényével érkező férfi vészfékezett, ennek ellenére a nyerges vontató elejével az előtte haladó személygépkocsi oldalának ütközött.

A balesetben a vétlen személygépkocsi sofőrje a helyszínen meghalt. A vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, őt 1 év 10 hónap, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, 800 000 forint pénzbüntetésre, valamint 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a bíróság – közölte a Tatabányai Törvényszék.