Hatalmas baleset a Szépvölgyi útnál, egy autó átszakította a kerítést, és a HÉV-síneken állt meg

IMG 20230627 161757.png
2023.06.27. 16:51
Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi Budapest III. kerületében, az Árpád fejedelem útján, a Szépvölgyi útnál. A személyautó az ütközés után a HÉV megállójában kötött ki a síneken. Személyi sérülés nem történt. A helyszínre érkező tűzoltók leemelték az autót a sínekről, így a forgalom alig egy órával a balesetet követően visszaállt a rendes kerékvágásba.

A Szépvölgyi útnál egy személyautó és egy kisebb méretű teherautó ütközött össze. A személygépkocsi – a karambolt elkerülendő – hirtelen elrántotta a kormányt, de a kanyar túl nagyra sikerült.

A fekete színű gépkocsi közel 90 fokos fordulatot vett, és nagy erővel az út melletti HÉV-megállóba csapódott, átszakítva a megállót az úttól elválasztó rácsozott kerítést. Az autó a síneken állt meg.

A tűzoltók néhány perc alatt kiértek a helyszínre. Nem sokkal utánuk a rendőrség és a mentők is megérkeztek. A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Index megkeresésére elmondta, hogy hozzájuk 16 óra 17 perckor érkezett bejelentés a balesetről. Megerősítették, hogy személyi sérülés nem történt. A rendőri intézkedés helyszíni bírság kiszabásával zárult, melyet a kisteherautó vezetőjére szabtak ki.

A BRFK később beszámolt róla lapunknak, hogy a személyautót

a tűzoltók sikeresen leemelték a sínekről, így a forgalom 16 óra 49 perctől zavartalanul haladhatott tovább.

Amíg az autó a síneken tartózkodott, a HÉV egy sínpáron közlekedett mindkét irányba, de pótlóbuszt nem indítottak.

(Borítókép: Krasz Emil / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport