Patkányinvázió, mocsok: teljes horror a Déli pályaudvaron

2023.06.27. 06:18
Meghökkentő videót tett közzé a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, egyúttal le is rántotta a leplet a Déli pályaudvarnál lévő áldatlan állapotokról. Patkányok, kosz, leromlott váróterem.

Ingyenes állatsimogatóval kedveskedett a MÁV a gyerekeknek – ezzel a címmel tett közzé egy videót közösségi oldalán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. A felvételen az látható, hogy patkányok rohangálnak fel-alá a Déli pályaudvaron, egy kis zöld területen. 

Egyik nagy problémánk, hogy a nagyvárosi ember nagyon eltávolodott a természettől, és gondolom, ennek a problémának az orvoslására létrehoztak itt egy állatsimogatót itt a kerengő közepén, ahol patkányokat lehet megsimogatni, amíg a gyerekek várják a vonatot

– mondta Kovács Gergely, a kétfarkúak elnöke az RTL-nek. A Híradó riportja a pályaudvar belső részeit is górcső alá vette: a váróterem egy része is kordonokkal van leválasztva, a vágányok felőli oldalon pedig deszkákkal kitámasztott OSB lapok sorakoznak. A kormány már 2016-ban a Déli lebontásáról beszélt, mert zöldíteni akarták Budapestet.

Ezért tárgyalunk a Déli pályaudvar lebontásáról és egy nagy zöldterület létrehozásáról, hogy a város még élhetőbb legyen az itt lakók számára, és ne csak szerethető legyen a turisták számára. Ez nagyon fontos, hogy a zöldfelületek arányát nagymértékben növelni kell

– mondta korábban Lázár János miniszter egy Kormányinfón.

A MÁV írásban közölte: 

a Déli pályaudvart már nem akarják elbontani, helyette elkezdődött a komplex felújítási tervek elkészítése. A MÁV saját forrásból az utascsarnok korszerűsítését tudja vállalni, az azon kívüli területek felújítására és akadálymentesítésére pedig az Európai Uniótól vár támogatást Magyarország.