Feldmár András Kadarkai Endrének: Kedves Endre, hát ezt tényleg elb*sztad

03-feldmar-vekerdy-130530-IMG 8474
2023.06.28. 17:34
Nagy vihart kavart Kadarkai Endre és Feldmár András beszélgetése. A riporter nem félt kínos kérdéseket is feltenni a világhírű, unortodox módszereiről ismert terapeutának. Feldmár szerint Kadarkai ki akarta használni őt, ezért csalódott benne.

Feldmár András Kanadában élő, világhírű magyar származású terapeuta volt Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorának vendége. A műsorvezető Feldmár számára kínos kérdéseket is feszegetett, amelyre később a terapeuta „nyílt SMS-ben” válaszolt.

Kedves Endre, hát ezt tényleg elb*sztad. Azt hittem, miután pár percet töltöttünk együtt a felvétel előtt, hogy baráti hangon beszéltél velem, hogy örültél a találkozásunknak. De nem fékezted meg az impulzusodat, hogy kihasználj és degradálj. Csalódtam benned, én őszinte voltam, de neked az jött be, hogy majd te leleplezel és megmutatod, hogy gazember vagyok. Te vagy az, mert valóban találkozhattál volna velem, de észre sem vettél – neked fontosabb volt a »show«. Sajnálom

– írta közösségi oldalán Feldmár András. 

Öngyilkosság és sarlatánság

Kadarkai többek között arról is kérdezte Feldmárt, mit gondol a vádról, mely szerint szakmai megalapozottság híján kezeli pácienseit. Mérő László professzor egyenesen sarlatánnak nevezte Feldmárt, aki erre a műsorban úgy reagált, hogy nem érti a matematikus és pszichológus támadását. Feldmárt először Mérő lánya, Mérő Vera vádolta azzal, hogy felkészületlenül ment el egy előadásra, ahol Kovács András Péterrel beszélgetett az unortodox módszereiről elhíresült terapeuta. 

Feldmár szerint neki nem kell felkészülnie, mert őt az érdekli, hogy az adott pillanatban, a jelenben mi történik két ember között.

Őrület elvárni tőlem, hogy ilyen beszélgetésre készüljek fel. Ez csak egy beszélgetés, még akkor is, amikor egy páciens jön hozzám, akkor sem olvasom el, ki mit írt vagy mondott róla. Nekem nem kell tudnom a történetét, hanem csak azt, hogy mi történik közöttünk. Nem akarom, hogy sémáim legyenek a másik emberről

– fogalmazott Feldmár András.

Kadarkai arról a tragikus esetről is kérdezte Feldmárt, amikor magyarországi intézetének egyik vezető munkatársa öngyilkos lett egy budapesti luxusszállodában, kiugrott az ablakon. Feldmár az esetről azt mondta, hogy őt is meglepte az öngyilkosság, és alig ismerte a férfit, aki az új apjának tekintette őt. A terapeuta szerint nem találkoztak és alig beszéltek az öngyilkosság napjáig. Feldmár azt mondta, hogy ő csak eleget tett az öngyilkos férfi születésnapi meghívásának, kollégájával, Büky Dorottyával nem tudták, mire készül.

Halvány gőzöm sincs, mire gondolt. A rendőrség nem talált semmi rendellenest, nem kötöttek semmit hozzánk. Nem fogyasztottunk együtt kábítószert, soha. Az első gondolatom az volt, hogy utána ugrok, mert láttam, milyen könnyű kilépni az életből, és tudtam, hogy ez milyen következményekkel fog együtt járni, ez az őrület. Nem értettem, miért akar nekünk ekkora rosszat

– mondta Feldmár András.

A beszélgetés kifejezetten megosztja a nézőket és a hallgatókat. Sokan Feldmárt, mások Kadarkai felkészültségét dicsérik. A terapeuta hívei Feldmárt védik, Kadarkai hallgatói pedig Feldmárt ostorozzák. 

(Borítókép: Feldmár András. Fotó: Szécsi István / Dívány)