Korrupcióval vádolnak egy fővárosi kormánytisztviselőt

2023.06.29. 13:32
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával vádolja a Budapest Főváros Kormányhivatalának egyik kormánytisztviselőjét – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön a honlapján.

Azt írták, a Budapest Főváros Kormányhivatalának egyik kerületi hivatalában szakügyintézőként dolgozó elkövető a gépjármű-ügyintézéssel kapcsolatos nyilvántartások vezetésével, okmányok kiállításával összefüggő és egyéb adminisztratív feladatokat látott el.

A kormánytisztviselő munkája alatt megismerkedett egy idősebb nővel, aki gépjárművekkel kapcsolatos okmányirodai ügyintézést vállalt.

A megalapozott gyanú szerint a kormánytisztviselő és a nő korrupciós kapcsolatot alakított ki. A nő az ügyintézés gördülékenyebbé tétele céljából rendszeresen készpénzt vagy valamilyen élelmiszert adott a kormánytisztviselőnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023 első felében a kormánytisztviselő legalább 12 alkalommal fogadott el pénzt vagy ajándékot.

A nyomozó ügyészség június közepén kutatást és lefoglalást végzett a kormánytisztviselő munkahelyén, majd mindkét elkövető lakóhelyén, és korrupciós bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a két nőt, akik nem tettek vallomást – olvasható a közleményben.