Változik a közlekedés a H5-ös HÉV vonalán a hétvégén

2023.07.01. 07:35
Pótlóbuszok járnak hétvégén a H5-ös HÉV helyett a Batthyány tér és Békásmegyer között, hétfőtől pedig a H7-es csepeli HÉV teljes vonalán – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben pénteken.

A H5-ös HÉV szombaton és vasárnap karbantartás miatt csak Békásmegyer és Szentendre között jár, Békásmegyer és Batthyány tér között a H5-ös pótlóbusszal lehet utazni.

Batthyány téren a pótlóbuszok a templom elől indulnak, a 39-es autóbusz Batthyány téri végállomását pedig áthelyezik a Vásárcsarnok elé, a 990-es autóbusz megállóhelyére. 

A H7-es csepeli HÉV helyett busszal lehet közlekedni július 3-ától július 20-áig karbantartás miatt. A Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között a H7-es pótlóbusszal, a Szent Imre tér és Csepel HÉV-állomás között az ott közlekedő autóbuszjáratokkal lehet utazni.

A pótlóbuszok a Boráros téren a belső autóbusz-végállomásról, a 224-es busz megállójából indulnak, Csepelen pedig a Szent Imre téren az autóbusz-végállomáson, vagy a HÉV-vonal melletti megállóhelyeken lehet felszállni rájuk. A 224-es busz ebben az időszakban a Boráros téren a 212-es busz megállója mögül indul – közölte a BKK.