Újabb polgármesterjelöltet mutatott be a Momentum

2023.07.01. 19:25
A Momentum nem támogatja a 2019-ben ellenzéki támogatással polgármesterré választott Mirkóczki Ádámot. A párt a helyi szervezetük elnökét, Jánosi Zoltánt indítja.

Jánosi Zoltán a bejelentő videójában – Gelencsér Ferenc Momentum-elnökkel és Lőcsei Lajos országgyűlési képviselővel az oldalán – arról beszélt, hogy Magyarország, valamint Eger is rossz kezekben van, „a helyi hatalmasok már 15 éve a megkérdezésünk nélkül, a fejünk felett döntenek az egri beruházásokról, a pénzünk elköltéséről, a városunk legfontosabb ügyeiről. Ilyen volt többek közt az egri elkerülő út is, és ilyen volt a két súlyosan elhibázott, botrányos parkolóház-beruházás” – olvasható a párt közleményében.

Gelencsér Ferenc hozzátette: „Mi a Momentumban ország- és Európa-szerte, az önkormányzatokban és az Európai Parlamentben egyaránt azon dolgozunk, hogy igazságos, emberközpontú és zöld Magyarországot építsünk. A Holnap Magyarországát. A Holnap Magyarországának megteremtéséhez a Holnap Vezetőire is szükség lesz. Jánosi Zoltán és Lőcsei Lajos vezetésével 7713 aláírást gyűjtött a Momentum Egerben az elkerülő út ügyében, és ettől azonnal meg is futamodott a kormány”.

2019-ben az ellenzéki támogatással indult, korábban jobbikos Mirkóczki Ádámot választották Eger polgármesterének. Ungár Péter, az LMP társelnöke lapunknak adott interjújában úgy fogalmazott a városvezető munkájáról, „Mirkóczki Ádám is az ellenzéki összefogás segítségével lett Eger polgármestere. Nem tudom, hogy kinek használ, de az ellenzéknek és Egernek is árt, tehát attól még, hogy valaki ellenzéki módon került városvezetői pozícióba, nem biztos, hogy meg kell védenünk”. Az egri polgármesterrel készült interjúnkat itt olvashatja.