Karácsony Gergely az Árpád hídon történt gázolásról: Rendszerszintű problémáról van szó

2023.07.03. 21:46
A budapesti főpolgármester rövid Facebook-posztban azt írta, egyértelmű, hogy a hétvégén az Árpád hídon történt, 150 km/órás halálos gázolás rendszerszintű probléma tünete, és lépéseket kell tenni ez ellen.

Szombat hajnalban derült ki, hogy egy autós a szalagkorlátot is áttörvehalálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon. Úgy tudni, hogy egy drága Mercedes és egy BMW okozták a balesetet, amelyek egymással versenyezhettek, 150 kilométer per órás sebességgel.

Karácsony Gergely már korábban is felfoghatatlannak nevezte a tragédiát, és most egy újabb Facebook-posztban arról írt, egyértelműnek tűnik, hogy ezek az autók tényleg versenyeztek – és valószínűleg nem egyedül. 

„Race 001. Ez volt a rendszáma annak az autónak, amelyik a szalagkorlátot legyalulva halálra gázolt egy ártatlan embert. Ebből is látszik, hogy nem egy szerencsétlen véletlenről, hanem rendszerszintű problémáról van szó.

Ha lennének sebességmérő kamerák és drákói szigorúságú büntetés, ezek a kretének egyből visszavennének az arcukból és a sebességből is

– írta Karácsony Gergely.

Hozzátette: a kamerák felszerelése ugyan állami feladat, de nem várnak tovább, és a fővárosi önkormányzat 48 sebességmérő kihelyezését készítette elő. „Remélem, hamarosan működésbe is tudjuk hozni őket” – tette hozzá.