Sört osztogattak a rendőrök a józan sofőröknek Veszprém vármegyében

2023.07.03. 10:30
Baleset-megelőzési programot tartottak a Veszprém vármegyei rendőrök az egyik legismertebb sörgyár munkatársaival közösen. Azokat, akiknél az alkoholszondás ellenőrzés negatív értéket mutatott, egy doboz alkoholmentes sörrel jutalmazták meg.

A rendőrök egy közel 170 éves ikonikus sörgyár közreműködésével június 30-án a veszprémi, valamint a Balaton-parti rendőrkapitányságok illetékességi területein hívták fel a közlekedők figyelmét az ittas járművezetés veszélyeire – írja a police.hu.

A sofőrök, akiknél az alkoholszondás ellenőrzés negatív értéket mutatott, egy doboz alkoholmentes italt kaptak ajándékba a sörgyártól.

A program elsősorban az idegenforgalmi szempontból frekventált területeket érintette, hiszen a forgalom növekedésével megnő az ittas járművezetők száma is. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai évek óta szerveznek közös baleset-megelőzési kitelepüléseket a sörgyártó céggel együttműködve, melynek megvalósulását a vármegyei rendőrök is segítették. A közlekedési akcióban az ellenőrzött 1574 járművezető közül öten úgy közlekedtek, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak.

A nyár, a jó idő és a pihenés időszakának közeledtével kiemelten fontos az ittas vezetés témájával foglalkozni. A sörgyár és a rendőrök ezzel a közös eseménnyel hívják fel ismételten az autóvezetők figyelmét a felelős alkoholfogyasztás és a felelős döntés fontosságára.