Medgyessy Péter: Orbán Viktornak egy tehetségtelen ellenzékkel kell szembenéznie

2023.07.05. 20:02
Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök a Della című podcastban mondta el véleményét szerdán az Orbán-kormányról és Magyarország kormányfőjéről. Nagy hibának tartja, hogy nem gondolkodik távlatokban Orbán Viktor.

Medgyessy Péter szerdán nyilatkozott a Della című podcastnak. Elmondta, nem tartja nemesnek és előremutatónak Orbán Viktor céljait.

Az elmúlt 13 év tanulsága a volt szocialista miniszterelnök szerint az, hogy 

megpróbálja túllökni a holtpontról az országot, de nagy bűne, hogy nem gondolkodik távlatokban, pedig iszonyú hosszú időt kapott

– mondta a Dellában.

A volt kormányfő kritizálta a rezsitámogatási rendszer fenntartását, szerinte ez nem ösztönzi takarékosságra a lakosságot. Okosabbnak gondolná a jövedelempótló támogatás bevezetését.

Medgyessy Péter véleménye szerint fontosabb, előremutatóbb célokkal kellene foglalkoznia az Orbán–kormánynak, mint például a klímaváltozásra való felkészülés vagy az energiarendszer megújítása.

A volt miniszterelnök azt is elmondta: a magas kamatok és az infláció a jegybank és a kormány közös felelőssége. A sok hiba ellenére mégis eldöntöttnek véli a következő országgyűlési választást, mivel meglátása szerint Orbán Viktornak egy tehetségtelen ellenzékkel kell szembenéznie.

Medgyessy Péter arról is beszélt, hogy közel van már a következő választás időpontja, ráadásul szerinte Orbán Viktornak nagyot kellene hibáznia ahhoz, hogy ne válasszák meg újra.