Bevezették a kizárólagos lakossági parkolóhelyeket a Józsefvárosban

2023.07.06. 12:57
A Palotanegyed 1180 parkolóhelyéből 332-t csak a környék lakosai használhatnak júliustól. Már a kizárólagos lakossági parkolóhelyeket jelző táblákat is kihelyezték. Az önkormányzat szerint az intézkedés a lakók kényelmét szolgálja.

Kikerültek a kizárólagos lakossági parkolóhelyeket jelző táblák a Palotanegyed utcáira, hétfőtől elindul az új parkolási rend – egyelőre csak a táblák jelzik ezeket a helyeket, felfestés nincs – írja a Józsefváros újság. A kerületben rakodóhelyeket és az iskola előtt pár perces megállásra használható helyeket is kijelöltek. A rendszer egyelőre tesztüzemben működik, nem kapnak büntetést azok, akik rossz helyen állnak meg. 

A Palotanegyed 1180 parkolóhelyéből júliustól 332-t este 18 és reggel 7 óra között csak a környéken lakók használhatnak.

Az önkormányzat célja, hogy ezzel biztosítsák a negyedben lakók kényelmét és kiváltságát a közterületi parkolók használatára. 

A Palotanegyedben is csak táblák kerültek ki, és július 3-tól él a rendszer. Rádai Dániel városfejlesztésért felelős alpolgármester elmondta, hogy kizárólag a táblák számítanak hivatalos forgalomtechnikai jelzésnek, felfestés egyelőre nincs, de ha szükség lesz rá, akkor megcsinálják. De ehhez az összes parkolóhelyet ki kéne üríteni. 

A 332 lakossági parkolóhelyet elosztják a Palotanegyed utcái között, kivételt képeznek a Baross, Trefort, Márkus Emília, Múzeum, Ötpacsirta, Reviczky, Scheiber Sándor és Kis Salétrom utcák, amelyekben nem jön létre kizárólagos lakossági parkolózóna.

Egyelőre tesztelik az intézkedést, ezért nem is büntetik azt, aki megsérti az új parkolási szabályokat a Józsefvárosban. Hamarosan a többi negyed is sorra kerül majd, hogy pontosan mikor, még nem tudni.