73 millióért kelt el a Népjóléti Képzési Központ korábbi épülete

2023.07.07. 15:46
Csütörtök délután adták el 73 millió 225 ezer forintért a Népjóléti Képzési Központ korábbi épületét. Az árverési rendszer adatai szerint nem volt nagy érdeklődés az ingatlan iránt.

Eladták a Népjóléti Képzési Központ épületét. A titokzatos befektető

200 ezer forinttal tetézte meg a kikiáltás árat, és ellenajánlat nélkül vette meg a több mint 2000 négyzetméter alapterületű ingatlant.

A nool.hu információi szerint lényegében folyamatosan eladó volt a korábbi években is, tavasszal hivatalosan árverésre bocsátotta az eredendően az MSZMP Nógrád Megyei Pártbizottságának épült, majd később Népjóléti Képzési Központként funkcionált ingatlant az állam nevében tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

Az ilyen árverések anonim módon zajlanak, ez az oka annak, hogy nem ismert a sikeres befektető kiléte. Az eladás technikai része a következő hetekben fog lezajlani, a szükséges papírmunka miatt. Így kiderül az is, hogy ki az új tulajdonos, az ingatlan tulajdoni lapjáról, hacsak az illető úgy nem dönt, hogy mellőzi a nyilvánosságot.

Érdekesség a komplexumról, hogy 1965-ben készült el, és ekkor még az MSZP Nógrád Megyei Pártbizottságának székháza volt. Különlegessége volt, hogy az akkoriban domináló szürke szín helyett ezen épület homlokzata hófehérben pompázott. A helyiek rá is ragasztották a fehérház nevet.