Kamera vette, ahogy az őrjöngő férfiak összeverekednek az úttest kellős közepén

2023.07.07. 11:37
Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki verekedés közben eltörte az élettársa testvérének orrát.

A húszas éveiben járó elkövető 2022 augusztusában azon a távolsági buszon utazott, amelyre később a sértett is felszállt. A férfiak már útközben összeszólalkoztak, és hangosan veszekedtek egészen addig, amíg Marcaliban végül mindketten leszálltak a járműről.

Nézeteltérésük aztán tettlegességig fajult, egy közeli utcában előbb dulakodni kezdtek, majd kölcsönösen megütötték egymást a vádiratban foglaltak szerint.

Verekedés közben a sértett a földre zuhant, a közeli italboltból kirohanó másik férfi sietett a segítségére, és megpróbálta elhúzni tőle a vádlottat. Az indulatos férfi azonban visszafutott az úttestről felkelni igyekvő sértetthez, és őt fejbe rúgta.

A rúgás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést is szenvedett, mivel eltörött az orrcsontja.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Főügyészség. A verekedés végét a térfigyelő kamera rögzítette, amit a linkre kattintva lehet megtekinteni.