Hamarosan döntés születhet a Müller Cecília által vezetett NNK jövőjéről

2023.07.08. 13:49
Egy kormányrendelet-tervezet szerint már augusztustól összevonhatják a Nemzeti Népegészségügyi Központot és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), amely a jövőben Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ néven működhet tovább. Korábban voltak olyan hírek, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvoshoz kerülhet a gyógyszeripar felügyelete, hivatalos döntés azonban erről még nem született.

Az egészségügyért is felelős Belügyminisztérium honlapjára felkerült tervezet szerint – amelyet az Infostart vett észre – összevonnák a gyógyszerészeti intézetet és a Nemzeti Népegészségügyi Központot. 

A két szervezet már augusztustól Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ néven működhet tovább. A rendelettervezet szerint az ezzel kapcsolatos észrevételeket július 15-ig várják.

Az összevonásról már korábban is voltak értesülések, amelyeket megerősített, hogy Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója megbízatását.

Korábban mi is írtunk róla, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvoshoz kerülhet a gyógyszeripar felügyelete, formális döntés azonban még nem született.