Keresés

24 találat az Indexről, és 4 a környékéről.

Összevonás és megszűnés fenyegeti a nagyváradi magyar színházat

Összevonás és megszűnés fenyegeti a nagyváradi magyar színházat

2021.05.13. 14:43 Módosítva: 2021-05-13 20:03:31
36
Május végére eldől a patinás teátrum sorsa.

2014. január 17., 08:14

Komolyzenei szuperközpontot akar a kormány

Ha szerdán igent mondanak egy előterjesztésre, akkor már a nyáron közös adminisztratív vízfejet kaphat a nyakába az Opera, a Művészetek Palotája és a Zeneakadémia. Ki lesz a komolyzene Pintér Arankája?

2011. december 14., 18:50

Összevonják az MNB-t és a PSZÁF-ot?

Orbán másfél éve azt mondta, minek, azóta az új Alkotmány is a mostani rendszert rögzítette. Most mégis elvi lehetőséget teremtenének az újragondolásra, de a friss módosító javaslat uniós jogot sérthet.

2007. december 15., 04:49

Összevonják a Duna TV-t és az MTV-t?


Benyújtotta a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS) jogalkotási koncepcióját a kormányzatnak a Sarkady Ildikó vezette Audiovizuális Média Kormánybiztosság - értesült pénteken kormányzati forrásból az MTI.A mintegy háromszáz oldalas munkaanyaggal szemben, az annak hatodára rövidült végleges dokumentum - egyik ismerőjének közlése szerint - kimondaná, hogy "a kereskedelmi műsorszolgáltatók közszolgálati feladatok ellátására nem kötelezettek"; a közszolgálati médiumokra vonatkozó legfontosabb szabályokat e jogszabályban, a többit, az esetleges szankciókat is tartalmazó finanszírozási szerződésben kellene rögzíteni.Az információ szerint az anyag kívánatosnak nevezi "a közszolgálati műsorszolgáltatók piaci szegmensenként történő integrációját", ami az anyag egyik kitétele szerint a Duna Televízió és a Magyar Televízió összevonását jelentené; ugyanakkor egységes intézmény jönne létre a közmédiumok tulajdonosi jogainak a gyakorlására."A közszolgálat finanszírozása esetében az elsődleges finanszírozási jogcím a közszolgálati műsorokhoz való ingyenes lakossági hozzáférés.