Egy szerencse volt a kaposvári tornaterem beomlásakor

2023.07.12. 21:14
Beomlott az egyik felújítás alatt álló kaposvári iskola tornatermének teteje kedden hajnalban. Az RTL-nek nyilatkozó kaposvári férfi szerint az volt a szerencse, hogy éppen szünet volt, amikor a beomlás történt.

Mint arról már beszámoltunk, beomlott a kaposvári Gyakorló iskola tornatermének tetőszerkezete. Az iskolát épp felújították, amikor a baleset történt. Az épületnél dolgozó munkások elmondták, a laminált padlón dolgoztak, így nem tudják, hogy a tető mitől omolhatott be.

Úgy vélték, a tető túlterhelt lehetett, de mint mondták, ez nem az ő szakterületük. A kaposvári hivatásos tűzoltók gázpalackokat hoztak ki az iskola épületéből, valamint átvizsgálták és áramtalanították a helyiségeket. 

28 tornatermet újítanak fel

A helyiek szerint megdöbbentő, ami történt. „Ez egy közintézmény, ahova gyerekek járnak. Nagy szerencse, hogy szünet van” – nyilatkozta Kerepesi Tibor az RTL-nek.

Az uniós közbeszerzési közlönyben márciusban írtak ki felhívást a beruházásra. Ebben az áll, hogy felújítanak 28 tantermet, új összekötő folyosó lesz, sportudvart alakítanak ki, leszigetelik a lapostetőket, felújítják a magastetőket, valamint a villámvédelmet.

Az iskolaigazgató az intézmény oldalán azt írta, hogy a kárfelmérés már zajlik, az érintett területet lezárták, de a felújítás folytatódik, hogy időben kezdődhessen a tanév. A kormányhivataltól azt írták, hogy az ügyben vizsgálat indult.