A száguldás nem alapjog! – jön a II. kerületi „pofátlanító” autó

2023.07.13. 18:04
Hét új sebességmérőt telepítenek a budai városrészben, miután az elmúlt időszakban sok baleset történt a városi gyorshajtás miatt.

A száguldás nem alapjog! – hangsúlyozta Őrsi Gergely II. kerületi polgármester a közelmúltban a gyorshajtás miatt bekövetkezett tragédia kapcsán. Az Árpád hídi eset egészen a Kormányinfóig terjedő vitát eredményezett, a főváros és a kormány négy traffipax telepítése miatt konfrontálódott. Őrsi azonban úgy látja,

az egymásra mutogatás gyakoriságát és a bürokráciát is érdemes csökkenteni, amikor baleset-megelőzésről van szó. Lépéseket kell tenni, és mi ma megtettük az elsőt.

A polgármester hét új sebességmérő II. kerületi üzembe helyezéséről írt a közösségi oldalán, ezek közül az elsőt a Nagykovácsi útra telepítették.

Az elmúlt időszakban sajnálatosan sok baleset történt a városi gyorshajtás miatt.

Így vesztette el családja és barátai Boglárkát, a szomszédunkat, akit halálra gázoltak a Harminckettesek terénél lévő villamosmegállóban. És így vesztettük el a kerékpárost, akit halálra gázoltak az Árpád hídon

– fogalmazott a polgármester.

A forgalomszámlálási adatok alapján közel 6000 jármű érkezik be naponta a  Nagykovácsi úton keresztül a városba, ráadásul a számlálás idején a 40-es táblánál 104 kilométer/sebességet is mértek, így minden tekintetben indokolt sebességmérő telepítése.

A sebességmérő helyszínek kiépítése mellett hamarosan a rendőrséggel együttműködve szolgálatba léphet egy új „pofátlanító” autó, amellyel a kerület a kirívó, veszélyes szabálytalanságok felderítését támogatja. 

A traffipaxok felvételei alapján kiszabott bírságok a központi költségvetésbe kerülnek, a kerületnek ebből nincs bevétele. A berendezések kihelyezést az önkormányzat finanszírozta, a hét helyszínen közel 60 millió forint értékben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport