Figyelmeztetést adott ki a Wizz Air: erre érdemes figyelni, ha most ebbe az országba utazunk

2023.07.13. 17:08
A Wizz Air hivatalos tájékoztatást adott a július 15-i, olaszországi járatokat érintő sztrájk miatti várható fennakadásokról. A légitársaság közleményében felhívta az utasok figyelmét, hogy a munkabeszüntetés miatt komoly fennakadásokra, esetenként akár járattörlésekre lehet számítani.

Mint korábban beszámoltunk róla, járatok törlésével és késésekkel kell számolni az olaszországi repülőtereken a sztrájkok miatt, melyeket az olaszországi légitársaságok és repülőterek földi személyzete, valamint a beszállítótársaságok munkavállalói hirdettek meg szerződéseik megújítását követelve.

A Wizz Air azt tanácsolja az utasainak, hogy ennek megfelelően hagyjanak elegendő időt a repülőtér megközelítésére, a check-in pultnál való regisztrációra és a biztonsági ellenőrzésre a beszállókapunál.

Azoknak, akik repülőjegyüket utazási irodán vagy külső közvetítőn keresztül vásárolták, azt javasolja a Wizz Air, hogy a járatukat érintő tájékoztatásért forduljanak közvetlenül ahhoz a szervezethez, ahonnan a jegyet vették.

Emellett azt ajánlják az utasoknak, hogy a repülőtérre való elindulás előtt ellenőrizzék a járatuk státuszát a weboldalukon vagy a mobilapplikációjukban.

Azok az utasok, akik jegyükhöz WIZZ Flex szolgáltatást vásároltak, térítésmentesen átfoglalhatják utazásuk időpontját, ezzel elkerülve a sztrájk okozta esetleges fennakadásokat – teszi hozzá közleményében a  légitársaság.