18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elrettentő videóval üzent a rendőrség a gyorshajtóknak

2023.07.14. 20:13

Az internetre feltöltött videóban közlekedési balesetet szenvedő járművek, tartozékok roncsai láthatók. A képek az elmúlt egy év tragédiáiról készültek.

Ne száguldj a halálba. Az elmúlt esztendő Pest vármegyében történt tragédiáit bemutató képsorokkal állítunk mementót. Emlékeztessen mindenkit arra, hogy a gyorshajtás anyák, apák, gyermekek, testvérek, idősek, fiatalok, ártatlanok életébe kerülhet! Családokat törhet darabokra, feldolgozhatatlan és sosem gyógyuló, fájdalmas sebeket ejthet néhány percnyi sebességimádat. Gondolj magadra és másokra! Vegyél vissza! Mindenkit hazavárnak!

– olvasható a bejegyzésben.

Mint ismert, július 1-jén a hajnali órákban egy módosított, 690 lóerős Mercedes AMG az Árpád hídon haladt a budai irányba, amikor a sofőr elvesztette uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolt egy biciklist. A RACE-001 rendszámú kocsi ezek után továbbcsúszott, nekiment egy autónak, majd a fejére fordulva állt meg. A 26 éves kerékpáros életét már nem tudták megmenteni.

Pár nappal később kerékpárosok tüntettek az Árpád hídnál és a rendőrség Teve utcai székházánál is, hogy teremtsenek biztonságosabb közlekedési feltételeket a közutakon mindenki számára. Másnap Lázár János építési és közlekedési miniszter bejelentette: megkezdték a KRESZ felülvizsgálatának az előkészületét, mert az jelenleg nem ad megfelelő választ a megváltozott közlekedési viszonyokra.

Az eset után Karácsony Gergely főpolgármester rendszerszintű problémáról beszélt. Azt is bejelentette, hogy az eset hatására sebességmérő kamerákat fognak felszerelni Budapest-szerte. Erre válaszul a BRFK már tavaly októberben kezdeményezte négy traffibox kihelyezését. A rendőrség az Indexszel azt közölte, ők minden eszközt biztosítottak, de a főváros még nem teljesítette a vállalásait.

Közben Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője elmondta: megkezdték a KRESZ felülvizsgálatának előkészítését, mert az jelenleg nem ad megfelelő választ a megváltozott közlekedési viszonyokra.