Nem akárkinek adhatja át Orbán Viktor a belügyminiszteri tárcát

2023.07.14. 18:06
Hónapokon belül változás várható a belügyminiszteri poszton – számolt be a hvg360 saját információira hivatkozva. A lap azt is közölte, hogy ki lehet Pintér Sándor utódja, ha megtörténik a váltás.

A hvg360 úgy tudja, hogy Orbán Viktor és Pintér Sándor között „korántsem felhőtlen már a viszony”. Szerintük az is beszédes, hogy a 2022-es választások után elvették a belügyminisztertől a titkosszolgálatokat és azok irányítását.

Mint írták: az információt érdemes fenntartásokkal kezelni, azonban úgy értesültek, hogy a Belügyminisztériumban már egy ideje beszédtéma, hogy akár hónapokon belül lecserélhetik  Pintér Sándort.

A lap szerint korábban Kocsis Máté és Rétvári Bence neve is felmerült a lehetséges utódok között, de

a lap legújabb információi szerint Gulyás Gergely lehet a belügyminiszteri poszt betöltője.

Megjegyezték, hogy már a 2022-es választások előtt megvolt rá az esély, hogy a Fidesz győzelme esetén nem terveznek Pintér Sándorral. A lap szerint azonban a belügyminiszternek „esze ágában sem volt nyugdíjba vonulni”. Emellett azért sem cserélhették le, mert a politikusnak megvannak a rendszeren belüli bizalmi emberei, valamint az oktatást és az egészségügyet érintő problémákkal is szembe kellett néznie valakinek – írták.

Hozzátették azt is: Pintér Sándor az egyetlen, „aki ez idáig az összes Orbán-kormányban ugyanazt a miniszteri széket kapta, megszakítás nélkül”.