Ungár Péter: Aki pénisszel született, arra nem vonatkozik a Nők 40

2023.07.14. 10:50
Ungár Péter, az LMP társelnöke csütörtökön beszélt az ATV Start című műsorában a Pride-hónap hatásairól a magyar nyilvánosságra.

Ungár Péter megjegyezte, ilyenkor a társadalom általában két részre szokott oszlani. Az általa luxusértelmiségnek nevezett csoportba tartoznak azok, akik kifejezetten szeretik a homoszexuálisokat, holott 

egy homoszexuális sem kérte tőlük ezt

– fogalmazott a társelnök.

A másik csoport a kormánypártiakból áll, akik állítása szerint ilyenkor fontosnak tartják megvédeni a családmodellt, amit senki nem támad, és ők maguk sem élik így mindennapi életüket.

A veszprémi törvényszék legutóbbi döntése arról szólt, hogy a transznemű nők is kaphassanak nyugdíjat a Nők 40 keretein belül. Ahogy korábban megírtuk, ez a törvényjavaslat azt jelenti, hogy azok a nők, akik 40 évig dolgoztak, kedvezményes nyugdíjjogosultsággal rendelkezhetnek.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott:

A kormánypártok jogszabály-módosítással írnának felül bírósági ítéleteket, ugyanakkor azt a kijelentést tette, hogy a Nők 40 azoknak jár, akik biológiailag nők

– írja az ATV.

Ezt Ungár Péter kritikával kísérte, ugyanis véleménye szerint a Nők 40 arra lett kitalálva, hogy kompenzálásként szolgáljon azoknak a nőknek, akikre a gyermeknevelés vagy az idősgondozás terhe hárul. 

„Aki pénisszel született, arra ez nem igaz. Akkor sem, ha nőnek érzi magát, akkor sem, ha kesztyűnek, és akkor sem, ha spánielnek”

– jelentette ki az LMP társelnöke.

Ungár Péter ellenzéki kollégáinak is üzent, azt mondta, koncentráljanak a „jóemberkedés” helyett arra, hogy identitás ide vagy oda, a nyugdíjból nem lehet megélni.