Megvertek egy ártatlan férfit a rendőrök, majd megkérdezték, ő volt-e bűnös

2023.07.15. 08:12
Sztojka Zoltánt állítása szerint azért verték meg a rendőrök, mert azt hitték, hogy ő törte le egy közeli autó visszapillantó tükrét. Ezt követően megkérdezték tőle, miért csinálta, majd elvitték a tett helyszínére, ahol a tulajdonos, aki az egészet látta, elmondta: nem ő volt a tettes.

Sztojka Zoltán ugyanabban a parkban ült, fehér pólóban, mint az a fiatalabb férfi, aki letörte egy autó visszapillantóját egy dunaújvárosi parkban. A rendőrök odarohantak hozzá, majd megverték úgy, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Orvosi látlelete szerint többszörös bordatörést szenvedett Sztojka Zoltán, aki gyerekkori balesete miatt eddig is nehezen mozgott.

„Le akartam ülni a padra, ők meg futottak onnan, abból az irányból felém, letepertek a földre, és elkezdtek rugdosni” – mondta az RTL Híradónak. A rendőrök egy idő után abbahagyták a verést, és kérdezősködni kezdtek.

Te vagy a kocsirongáló, rongáltad a kocsikat? Hát mondom, én nem tudok semmiről semmit. És akkor felemeltek, és elvittek a helyszínre, ahol ott volt a kocsinak a tulajdonosa, amit megrongált az a srác. Mondta, hogy nem én voltam

– emlékezett vissza Sztojka.

A rendőrök ezután csak annyit mondtak, hogy akkor nem ő az elkövető, és hogy összetévesztették mással, végül haza küldték, ő azonban még leült a padra, és fél óra múlva telefonált a rendőröknek.

A férfi egyik rokona elárulta az RTL Híradónak, hogy Zoltán testi fogyatékossággal él, miután egy hároméves korában történt autóbaleset miatt alig tudja használni a kezeit és a lábait. A rokon szerint hiába próbáltak feljelentést tenni, nem foglalkoztak a rendőrségen velük. 

Végső elkeseredésükben az egyik dunaújvárosi közösségi oldalon írt a történtekről, majd nemsokára felhívta őket a kapitányság vezetője, és sikerült a feljelentést megtenni.

Bár szerényen él, nem akar kártérítést

A férfi nem kártérítést szeretne, csupán csak egy bocsánatkérést. Azt szeretné, hogy a rendőröket felelősségre vonnák, és aki hibázott, kérjen bocsánatot. 

Az RTL információi szerint végül a rongálás gyanúsítottját is elkapták. Őt az autó tulajdonosa azonosította. A fiatalembert a rendőrségre vitték és kihallgatták.