Emléktáblát avatott a rendőrség az Újbudán halálra késelt Baumann Péter tiszteletére

2023.07.15. 08:13
Fél évvel ezelőtt gyilkolták meg Baumann Péter rendőrt szolgálatteljesítés közben. A tragédia után a rendőrség hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a korábbi rendőr főtörzsőrmestert, most pedig emléktáblát is avatott a tiszteletére.

Az egész országot megrázta a január 12-én, éjjel történt rendőrgyilkosság, amikor Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját kalapáccsal betörte azért, hogy oda bemenjen. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman megpróbálták megbilincselni a 35 éves férfit, ám az hirtelen a rendőrökre támadt, majd ütésekkel és rúgásokkal próbálta megakadályozni a kényszerintézkedést.

A férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mindhárom rendőrt megszúrta. A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán sérült meg, míg a harmadik rendőrt – Baumann Pétert – szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette. A tragédia után a rendőrség hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a korábbi rendőr főtörzsőrmestert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megrázó eset után fél évvel emléktáblát avatott hősi halottja tiszteletére.

Pontosan fél év telt el azóta, hogy örökre elveszítettük szeretett kollégánkat, Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot. Hősi halott rendőrünk tiszteletére – szülei és testvére jelenlétében – ma emléktáblát avattunk a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság épületében. Soha nem feledünk, Főhadnagy Úr!

– írták.

A rendőrség közösségi oldalán tett közzé videót a néhai főhadnagynak szóló trombitaszóról.