Féltékenységből ölhette meg barátnőjét az angyalföldi férfi

2023.07.16. 19:20
Féltékenységből ölhetett az a férfi, akit a 27 éves barátnője meggyilkolásával gyanúsít a rendőrség. A 35 éves Türk Róbert Dániel ellen elfogatóparancs van érvényben, és bár pénteken állítólag a gyilkosság helyszínétől néhány kilométerre felbukkant, a rendőrség továbbra sem akadt a nyomára.

Mint arról az Index is beszámolt, csütörtök éjjel találtak rá egy 27 éves nő holttestére egy XIII. kerületi lakásban. A feltételezett elkövető, a 35 éves Türk Róbert Dániel ellen elfogatóparancsot adtak ki, miután az Életvédelmi Osztály nyomozói azonosították.

Egy nappal a tragédia után, pénteken bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint a XIII. kerületben látták a férfit a Fáy utca környékén, néhány kilométerre a gyilkosság helyszínétől. A rendőrség azonnal átfésülte a környéket, a férfit azonban nem találták meg.

A Blikk információi szerint a férfi a telefonját is kiiktatta: a készüléket és a SIM-kártyát is megsemmisíthette. Az áldozat barátai a lapnak elmondták, hogy a 27 éves Petra fél éve költözött haza Olaszországból, és bár nagyon szeretett utazni, tartós kapcsolatra vágyott. A férfival egy társkereső közösségi oldalon ismerkedtek meg néhány hónapja. 

Azt is elmondták, hogy a párnak rengeteg közös programja volt, de korántsem volt felhőtlen a kapcsolatuk. 

Az a férfi borzasztóan féltékeny volt. A baráti társaságból is igyekezett kivonni, kizárólag páros programokat szervezett, ami egy idő után zavarta Petrát

– fogalmazott az áldozat egyik ismerőse.

Hasonló információk érkeztek a rendőrségre is: ezek szerint a férfi szinte birtokolni akarta barátnőit, és még a régi ismerősöket sem tűrte meg a párja mellett, mindenkit elüldözött.

Az eset az áldozat családját is nagyon megviselte. A lap úgy tudja, hogy Petra nővére és szülei is nyugtatókkal próbálják tompítani fájdalmukat, azonban a súlyos beteg nagyszülőknek még nem mondták el, hogy mi történt. De az is kiderült, hogy a lány korábban már jelezte, hogy ez a kapcsolat nem az ő elvárásai szerint halad.

„ Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”