Hiába adták be napelemes pályázatukat, választ sem kaptak

2023.07.17. 15:58
A napelemstoppal megint a gázerőművekben érdekelt „fideszes oligarchák járnak jól” a DK politikusa szerint.

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, tegye lehetővé mindenki számára, hogy napelemet telepíthessen a házára. A DK környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó politikusa, Kocsis-Cake Olivio szerint a DK-nak sokan jelezték, hogy

hiába adták be napelemes pályázatukat az állami szervek felé, a határidő lejártához érve még csak választ sem kaptak rá.

A napelemek telepítésének ilyen akadályozása több tízezer családot károsít meg, akiknek így esélyük sincsen, hogy spóroljanak az áramon és a rezsin – tette hozzá.

Mindezért azt követelik a kormánytól, hogy kártalanítsa azokat, akiknek ellehetetlenítette a pályázatát, valamint mindenki számára tegye lehetővé, hogy napelemet telepíthessen a házára.

Ezzel csökkenthetnénk a függőségünket az orosz gáztól, kisebbek lennének a magyarok rezsikiadásai és a fenyegető klímaváltozás ellen is tehetnénk

– érvelt Kocsis-Cake Olivio hangsúlyozva: Orbán Viktor és kormánya 13 éve mindent megtesz, hogy betiltsa a zöld, megújuló energiaforrásokat, növeli Magyarország orosz gázfüggőségét és a gázerőművek befolyását. A napelemstoppal egyedül a gázerőművekben érdekelt „fideszes oligarchák járnak jól”, a tisztességes magyaroknak viszont ez egy újabb megszorítás a sok közül – tette hozzá.