Életet mentettek a makói piacon

2023.07.17. 19:44
A makói piacon lett rosszul egy idős férfi. A helyszínen tartózkodó mentésirányítónak és egy elsősegélynyújtónak hála sikerült újraéleszteni a már nem lélegző beteget.

A makói piacon vásárolt barátaival az a 65 év körüli férfi, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét – olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán. Az idős férfi először csak enyhébb rosszullétre panaszkodott, majd hirtelen teljesen legyengült.

Leült pihenni egy kicsit, majd hirtelen eldőlt, és nem mozdult. Több szemtanú is azonnal a beteg segítségére sietett, köztük egy fiatal elsősegélynyújtó is, aki tudta, mit kell tennie.

A fiatal férfi rögtön mentőt hívott, és egy mentésirányítóval közösen megvizsgálták a férfit, aki ekkor már nem lélegzett. Azonnal újraélesztés kezdődött a piac közepén. A mentősök perceken belül megérkeztek, és folytatták az életmentést.

A mentés közben többen felajánlották a segítségüket, köztük egy volt mentődolgozó is. A piac árusai eközben igyekeztek távol tartani a kíváncsi vásárlókat, akik aggódva figyelték az eseményeket, és többen imádkoztak is a betegért.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.