Önálló polgármesterjelöltet állít Újpesten a Kutyapárt

2023.07.18. 13:14
Sem a mostani, sem a korábbi polgármester munkájával nem elégedettek az MKKP-nál, ezért saját jelöltet állítanak a jövő évi önkormányzati választáson Újpesten. A pártigazgatóként is tevékenykedő Nagy Dávid már meg is tervezte kampányának első lépéseit.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a IV. kerületben Nagy Dávid pártigazgató személyében önálló polgármesterjelöltet állít 2024-ben.

…sem a Wintermantel-éra, sem a mostani vezetés munkájával nem vagyunk elégedettek. Nem fogjuk félvállról venni az indulást, szeretnénk veletek egyeztetni céljainkat: a helyi kérdőívezés már elindult, ezt követi a ti és a mi javaslatainkból összeállt vitaindító kibeszélése és a közösségi programalkotás rendezvényeken és az online térben – majd a választások megnyerése

– írja a párt kommunikációs vezetője.

Nagy Dávid korábban polgármesteri referens volt Déri Tibor kabinetjében, és 2021 óta dolgozik a Kutyapártnál. A most bejelentett jelölt aktivizmusát jelzi, hogy miután a helyi önkormányzat nem hajlandó közvetíteni a képviselő-testületi üléseket, azokat maga Nagy Dávid élőzi. Ő hívta fel a figyelmet a lapunk által is megírt újpesti vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság visszásságaira, amelynek elnöke évi 35 perc munkával 3 millió forintot keres.

Nagy Dávid fújta le színes teknősökkel a kerületben 20 éve éktelenkedő Zsidó SZDSZ graffitit, az autók felfüggesztését szétverő „zenélő utat” is átadott a kerületben, utoljára pedig az antiszociális érzékenységgel megáldott helyi DK-s városvezetés ellene folytatott lejárató kampányával szerepelt a hírekben. 

Kampányának első lépése a kérdőívezés, ezt követően a helyi csapat gondolatai és a kitöltők visszajelzései alapján készül el a vitaindító Újpest jövőjéről, ami a kampány alapja lesz. Ezt követi majd a lakossággal közös programalkotás, melynek során az érintettekkel tárgyalják meg, mi történjen Újpesten. A pártra jellemző ambíciókat jelzi, hogy a terveket a 2024–2034 közötti időszakra dolgozzák ki.

A jelenlegi polgármester, Déri Tibor, aki a Momentumból a DK-ba igazolt, már bejelentette, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri székért, maga helyett alpolgármesterét, Trippon Norbertet ajánlja.  A Fidesz egyelőre nem nevezte meg, hogy kit indítana a városvezetői pozícióért, de többen Wintermantel Zsolt korábbi településvezető visszatérésére számítanak, aki most a Fővárosi Közgyűlésben a Fidesz–KDNP-frakciót vezeti.