18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Segítője lehetett az angyalföldi gyilkosnak, aki pénteken áll a bíróság elé

D  MI20230714002
2023.07.20. 12:58
Valaki segíthette a bujkálásakor a barátnőjét angyalföldi lakásában kegyetlenül meggyilkoló T. Róbertet, akit ötnapos hajtóvadászatot követően, július 18-án fogtak el a hatóságok. A férfi 72 órás bűnügyi őrizete azonban hamarosan lejár, így pénteken a bíróság arról dönthet, hogy 30 napos letartóztatásba helyezik-e az elkövetőt, illetve elrendelik-e igazságügyi elmeorvosi megfigyelését.

Ahogyan arról beszámoltunk, ötnapos hajtóvadászat után elfogta a rendőrség az angyalföldi emberölés gyanúja miatt körözött, 35 éves T. Róbertet. A letartóztatásról videót is közöltek. A férfi azóta beismerő vallomást tett, valamint elmondta, hogy az öngyilkosság is megfordult a fejében.

A rendőrség mellett az alvilág és a fejvadászok is keresték az angyalföldi férfit, aki július 13-án éjjel a XIII. kerületben, egy Véső utcai lakásban meggyilkolta 27 éves barátnőjét. Később kiderült, hogy a férfi brutálisan megverte, majd összeszurkálta M. Petrát, aki sérüléseibe azonnal belehalt.

Az elfogott férfi a kihallgatásán elmondta, hogy öngyilkos akart lenni. A bűncselekmény elkövetése után az Északi vasúti összekötő hídra ment fel, majd egy romos épületben bujkált – nem messze onnan fogták el a rendőrök.

A bűncselekményt beismerte, teljes körű, feltáró beismerő vallomást tett – közölte elfogását követően Csécsi Soma rendőr alezredes, a BRFK szóvivője.

A férfi a törvényben biztosított hetvenkét órás bűnügyi őrizete azonban péntek délben lejár, emiatt a nyomozó hatóságok kezdeményezték T. Róbert letartóztatását. 

Az ügyészség tájékoztatása szerint már pénteken délben döntés születhet az ügyben arról, hogy a bíró 30 napos letartóztatásba helyezteti-e a barátnője megölésével vádolt férfit, illetve arról, hogy elrendelik-e az igazságügyi elmeorvosi megfigyelését. 

A közlemény szerint a férfi letartóztatását az ügyészség azért indítványozta, mivel elszökésére, személyi körülményeire és a bűncselekmény kiemelt törvényi fenyegetettségére is figyelemmel nem lát semmilyen lehetőséget enyhébb kényszerintézkedésre.

Segítője lehetett

Blikkcikke kiemeli, elképzelhető, hogy T. Róbertnek segítője akadhatott a gyilkosságot követően, hiszen egy olyan ember, aki a barátnője brutális meggyilkolása után visszamegy a lakásba egy esernyőért, az az ember gyanús, hogy nem tud hajléktalan módjára hosszú ideig megmaradni egy elhagyatott, romos épületben. 

A barátai által is kényesnek tartott – hiszen azt sem bírta elviselni, hogy megázik az esőben, a gyilkosság után visszament a megölt lány lakásába egy esernyőért –, piperkőcnek mondott ember nem képes eltölteni öt éjszakát olyan helyen, amit a budapesti hobók jól ismernek, a Római-part romos épületei soha nem lakatlanok. Ennek az embernek a profilja véleményem szerint kizárja azt, hogy ilyen helyeken meghúzza magát. Leugrani sem mert. Nagy kérdés, mire várt, Budapesten bujkálva. Lehet, hogy pénzre, fuvarra, nem tartom kizártnak, hogy volt valaki, aki segített vagy segített volna a későbbi menekülésében

– mondta a lapnak Sz. István, a rendőrség egyik célkörözési, vagyis fejvadász csoportjának egykori tagja.

Véleményét alátámaszthatja, hogy elfogásakor a gyanúsított keze és ruházata a körülményekhez képest tiszta és ápolt volt, ráadásul egy kulcscsomót is találtak nála – bár erről elképzelhető, hogy az áldozat, M. Petra lakásának kulcsa az. 

(Borítókép: Mihádák Zoltán / MTI)