A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság biztosítja a 38. Magyar Nagydíjat

2023.07.20. 18:10
Idén ismét jelen lesz a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Hungaroringen. Az esemény biztosítását közel 1200 egyenruhás fogja végezni. A főkapitányság kiegészül a Készenléti Rendőrség, több vidéki kapitányság, valamint külföldi erők segítségével is.

A rendőri biztosítás közel 1200 fős állományát a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Bács-Kiskun, a Heves, valamint a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egészítik ki. Továbbá szoros az együttműködés a külföldről érkező holland, román, horvát, szerb, szlovák és osztrák kollégákkal is – írja a police.hu.

A rendőrök között akad majd lovas, kutyás, motoros és segwayes is, a térség forgalmát, annak változásait folyamatosan, a légtérből is figyelik majd, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban tudjanak beavatkozni, ha arra lesz szükség.

A pálya felé vezető utakon rendőrök segítik a forgalom haladását, amennyiben szükséges lesz,  közbeavatkoznak a minél biztonságosabb és gördülékenyebb haladás érdekében.

A pálya mellett kialakított rendőrtáborban működik a biztosítás vezetési pontja. A táborban éjjel-nappali szolgálatot látnak majd el az egyenruhások.

A police.hu felszólít:

Mindenki figyelje a kihelyezett táblákat, a rendőri karjelzéseket! Tartsák be azok iránymutatásait, hogy ne legyen fennakadás, és ne történjen senkivel baleset!

Továbbá felhívják a figyelmet az értéktárgyak fokozott védelmére a parkolóban, valamint a pálya területén egyaránt. Azt is kiemelik, fontos, hogy mindig biztosak legyünk abban, hogy autónkat bezártuk, az ablakokat felhúztuk, illetve nem hagytunk semmilyen értéket látható helyen az autón belül.