Tízezren voltak kíváncsiak a Pénzmúzeum Panoráma Teraszra a nyitást követő első hónapban

2023.07.20. 11:40
A nyitást követő első hónapban tízezer látogató volt kíváncsi a Pénzmúzeum Panoráma Teraszra, amelynek elérését a Múzeumok Éjszakájának közönsége is segítette. Ekkor ugyanis mintegy háromezer fő volt kíváncsi az intézményre.

Mint ismeretes, 2023 június 16-án új attrakcióval bővült a Pénzmúzeum és Látogatóközpont kínálata. A Pénzmúzeum Panoráma Terasz megnyitásának célja egy unikális épület tereinek szélesebb körben történő megismertetése – tájékoztatott a Pénzmúzeum.

Azt írták, hogy az ez irányban tett első lépés az Évszázados értékünk – Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig című új, időszaki kiállítás átadása volt április közepén, amely az ingatlan múltján és jelenén keresztül Sándy Gyula építészmérnökre helyezi a fókuszt.

A második lépés az ingatlan Széll Kálmán tér felöli tetőteraszának megnyitása. Innen és a körtoronyból történő lepillantással a vendégeknek lehetősége nyílik új perspektívából szemlélni a várost. Ráadásul emellett a tetőteraszon egy kávézó is helyet kapott.

Az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz idén egyelőre a múzeum látogatói számára érhető el. A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik.

Hozzátették, hogy a Pénzmúzeum attrakcióinak száma a terasszal háromra bővült. A látogatóknak azt javasolják, hogy érdemes a látogatást a Pénz útja kiállításon kezdeni, ezt követően a Pénzmúzeum Panoráma Teraszról letekinteni a városra, majd elsétálni a Szőke Gábor Miklós által életre hívott Csodaszarvas-szoborhoz.