Letartóztatták a többször is sírva fakadó angyalföldi gyilkost

2023.07.21. 12:58
Bár a bíróság zárt ajtók mögött tárgyalt, egyes sajtóinformációk szerint elrendelték T. Róbert Dániel letartóztatását, mert a gyanú szerint július 13-án éjjel megverte, majd halálra szurkálta a 27 éves barátnőjét Angyalföldön. Ezt követően pedig 5 napos hajtóvadászat után kapta el a rendőrség.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra a Blikk szerint. Ennek oka, hogy biztosítsák jelenlétét a büntetőeljárásban.

A végzést állítólag a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges. A férfi vallomást tett, és többször elsírta magát a bíróságon.

A XIII. kerületben, egy Véső utcai lakásban 2023. július 13-án éjjel holtan találtak egy fiatal nőt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást, a feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki. A hatóságok mellett az alvilág és a fejvadászok is keresték a 27 éves barátnője meggyilkolásával gyanúsított férfit.

A férfiról később kiderült, hogy brutálisan megverte, majd összeszurkálta barátnőjét, aki azonnal belehalt sérüléseibe. Kedden kora délután véget ért az ötnapos hajsza, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály egységei elfogták T. Róbertet, a XIII. kerületi emberölés gyanúsítottját.

Sajtóhírek szerint T. Róbert nem adott kellő szabadságot barátnőjének, a kihallgatásán azt mondta, a tragédia estéjén ő akart szakítani M. Petrával. Hogy tényleg betegesen féltékeny volt-e a férfi, arról a szemtanúk meghallgatása után dönt a bíróság.

A tettét követően a feltételezett elkövető több alkalommal is véget akart vetni életének, de ez nem történt meg végül. Az üggyel kapcsolatban korábban az Index megkereste Végh József kriminálpszichológust, túsztárgyalót, hogy segítsen megérteni, mi játszódhat le ilyenkor a gyilkos fejében. Ő akkor azt mondta, ilyen esetben semmiképp sem egy szerelmi kapcsolatról van szó, hanem függő kapcsolatról.